lørdag 29. desember 2012

Julminnen


Så var julen över för denna gång. Jag känner alltid lite vemod när dessa dagar går mot sitt slut, det går ju så fort och plötsligt ska julen packas bort och man måste vänta ett helt år på den igen. Det är blandade känslor. Jag älskar verkligen Julen, det är en glädjefull högtid med så mycket stämning och känsla.


Vi har firat en helt magisk jul i Sverige hos min familj. Vi har bott hos mamma och pappa men på dagarna har vi umåtts hela familjen, det vill säga mina systrar med sina familjer. På själva julafton firade vi första delen av dagen hos min mormor, där fick jag också träffa min moster med familj.

Det har varit magiska dagar med mycket lek och bus med de små, bra julfilmer och en del serier. Promenader i snö. Vi har varit på kyrkogården och tänt ljus för familjemedlemmar som inte längre finns med oss på jorden. Vi har ätit den godaste julmaten och ivirigt smaskat på allt julgodis. Det har varit mycket tid för vila och ro och jag har njutit av varenda sekund av dygnet. Vi har också gått på stan i den mysigaste lilla staden i världen där jag är uppvuxen. Kullerstensgator med gamla hus, en väderkvarn och en gammal mjölkvarn. Det är så idylliskt och julstämningen infinner sig när man går där bland gamla röda små hus och den gamla kyrkan:). Min kära lilla stad!!!! På julafton kom tomten och julklappsutdelningen tog flera timmar, finns det något bättre än att se små barnögon glittra av lycka och förväntan när tomten kommer?

Jag har två små syskonbarn. Tilda är 3 år och Freja är 1 år. Freja är en liten miniversion av mig. Hon stapplar omkring helt lugn och harmonisk i nytt nattlinne från tomten på julaftonskvällen, vill smaka allt godis, skrattar när hon ser Zeke deras hund, ger honom en liten puss, stapplar vidare, hoppar upp i någons knä, sitter där glad och alldeles alldeles underbar, hon är alltid glad och nöjd, och det var precis samma med en annan liten dam för 27 år sedan har jag fått höra;). 

Den andra lilla prinsessan steg upp kl 7 på julaftonsmorgonen med mig, tittade i julstrumpan och brast ut i det gladaste skratt när tomten kommit med en skrattande liten hund i strumpan, Tilda och jag har varit bästa vänner sedan dagen hon föddes. Åh vad jag älskar dessa små sessor. Längtar tills den dagen då jag själv får en liten prins eller prinsessa 


Vi kom hem sent igår kväll, och på vägen hem storhandlade vi i Sverige innan gränsen, så nu är kylskåpet fullt inför nyåret.

Jag hoppas att ni haft en fantastisk jul och att ni njuter av dessa dagar. Här fortsätter julledigheten en vecka till:). Den ska bla spenderas i fjället på hytta:).

Stormlyktorna, änglarna och den fina ramen med bilden i fick jag som små välkomstgåvor när vi kom dit i lördags. Min kära mor, hon känner sin dotter:).

Nu vill jag önska er alla en fortsatt god jul och ett fint nytt år!

Kram