tirsdag 10. april 2012

Planterat


Här hemma har det planterats en del inne, tills det är dags att ta ut det. Jag har planterat knölar jag fick av svärmor från Madeira, röd alstroemeria heter den. 

Förhoppningsvis blir resultatet detta, har ni sett så vackra.


 Maken har planterat tomater, det gör han varje år. I år gror det som bare den, så det blir nog bra tomater.Vi har också planterat chili, som vi fick av makens bror. Små färgglada paket som ni ser på bilden, och där inne sitter små pinnar med frön på som man bryter av från pappret och sticker ner i jorden. Blir gott till sommarens grillmat. Tanken är att vi ska köpa ett växthus till terassen, ni vet ett sånnt litet där man kan odla diverse örter osv. Där passar chilin in sen, och så vill vi sätta gurkor också, pappa sa att det var det godaste som fanns, så måste testa.

Den finfina boken, trädgårdsboken fick jag i julklapp, den är från London och innehåller allt du behöver till att planera blommor och trädgård. Plastfickor till inspirationsbilder du klippt ut, massa skrivplats och annat pyssligt. Perfekt för mig som skriver ni vet:). Kollar igenom boken och ser ett tydligt mönster, det blir ett mårbacka-år i vår trädgård och på terassen!!!Har ni planterat något inför sommaren?