fredag 30. november 2012

Den mysigaste tiden på året


Hej på er!

Igår köpte vi gran och i helgen ska den kläs, ska bli så roligt. Tänk att man tycker det är lika kul och mysigt varje år allt det här med julen, ändå är det samma år ut och år in, men det är väl just därför, att det är tradition.

Här hemma småpysslas det hela tiden, och även om huset liksom är färdigpyntat så måste man ju städa och skura med jämna mellanrum och jag som älskar att pyssla plockar runt sakerna och ändrar och har mig, haha.

Här är en liten gran jag har tagit med mig från skogen. Den har jag satt i en liten mjölsäck i en vas med vatten. Enkelt och fint.
I matsalen har julgardinerna kommit upp och mina hjärtan i fönstret. I år tog jag ljusstakar till levande ljus istället för el.


Tallrikshyllan är pyntad så det räcker och blir över!


Det här spelbordet var förr brunt, men det har jag målat vitt såklart.


Lite grankvistar i en mjölsäck.


I muren vi har över vår öppna spis finns det två inbyggda plan. Det lyser väldigt mysigt här när man har levande ljus här inne.


Älskar gamla bilder. Här på en etikett i trä.


Mina lingonkransar är lika fina fortfarande, flera veckor sedan jag gjorde den här!Lite julkänsla nere i ett av gästrummen.


Köket som jag redan visat många gånger:).


Igår var det helt fantastiskt väder. Jag passade på att ta en kaffe på terassen. Om jag blundade så kändes det som vår. Men när jag öppnade ögonen och såg ut på det vita landskapet och kände den kalla luften i lungorna så fick jag sån vinterkänsla och julstämning.


Jag visade ju årets adventsljusstake häromdagen, men man kan ju ha flera. Den här stora ljuskorgen tänkte jag vi kunde tända på tv-bordet när man fikar där på söndagarna i advent och den andra i matsalen när vi äter.
Tack alla ni som följer mig här och på Instagram, om ni visste vad glad jag är för det!!!