søndag 8. januar 2012

Krispiga gardiner och vårstämning i huset


Hej min vänner!

Håll i er. Idag kommer ett långt inlägg:). Den här helgen, har jag pysslat och donat och verkligen haft det mysigt. Solen lyser från en klarblå himmel, och snön glittrar. Det är så vackert här ute på landet, att man blir helt stum när man ser ut över fjorden och vidderna. I fredags hämtade jag ut mina paket som jag beställt. Nya gardiner till hela huset. Börjar med övervåningen, eftersom det fortfarande är kaos nere med alla julsaker som jag ännu inte plockat ner i kartongerna.


Här ser ni köksgardinen. Jag älskar verkligen hissgardiner, det ger en mycket mysigare känsla,att blada lite typer av gardiner tycker jag. Och i köket, passar en sådan här utmärkt. Utan att ta för mycket utsikt, och ljus sitter den som en smäck här.


Årets första tulpanbukett står på bordet och påminner om vilken ljuvlig tid vi har att vänta! Det är konstigt hur bra man mår av att ha det ljust runt omkring sig. Jag känner hur energin fylls på i kroppen, och jag trivs när det är mycket sol, och mycket vitt i inredningen.Jag tycker det är jätte kul när folk visar helhetsbilder, så jag försökte mig på att ta en bild som visar lite mer i detalj hur matsalen och köket liksom går ihop med en utdragbar dörr mellan bara.


Maken satte upp min fina tidningshylla som han snickrade till mig i somras. Den passar perfekt i köket.


Här ska vårens inredningsmagasin samlas och inspekteras om och om igen om jag känner mig själv rätt. Stolarna har fått vita stolsöverdrag, vilket ljusar upp hela rummet.


Att ta in det gamla skrivbordet i köket, var en bra ide. Här har jag nu mina fina köksprylar. Min kära Kitchen aid och nya rosten. Lättillgängligt och vackert att se på.


Och så var det sovrummet som också har fått nya gardiner. Vita krispiga med fransk text. Vilsamt i sovrummet måste jag säga att det blev. Nybäddat med nytvättade sängkläder var det inte så dumt att lägga sig igårkväll, finns det något bättre?


Vårens projekt hemma är blommor. Att hitta blommor som håller länge, som är ljusa och vackra och som inte behöver alltför mkt skötsel. I sovrummet tycker jag gröna växter passar bäst.


Och så matsalen, eller hela vardagsrummet faktiskt, men visar bara matsalen nu, har också nya gardiner. Favoriten måste jag nog erkänna. Vitt tyg med spetskant överst. Så vackra och lite gammeldagsa.


Hela 6 längder sitter nu tillsammans i vardagsrummet. Förut hade vi först bara 2, sedan 4 och nu 6.


Lite våruppfräschning i tallrikshyllan.


Eftersom jag är en pysseltokig inredningstok så ändrar jag om överallt hela tiden. Matsalen kommer få sig en förändring snart också, nya blommor osv. Men nu ser det ut som nedan. Dukarna är nya, är inte volangkanterna på duken söta?När vi la på nya dukarna, så åkte ju såklart den stora duken bort för en stund. Och när man inte har den, ser man verkligen hur vackert och rustikt bordet är. 


Är ni kvar?:). Blev som sagt en del bilder idag, men ska det vara så ska det vara.

Vill säga grattis till min fina mamma som fyller år idag. Grattis kära du!

Nu, fortsätter pysslet hemma, men först en ljuvlig espresso i favoritkoppen från Greengate, märkligt hur kaffet smakar bättre i dessa vackra koppar, eller hur?;)

Ps. Idag gick antalet besökare upp till 59 000. Det är i genomsnitt 90 unika besökare varje dag i 2 år. Det känns helt underbart. Min blogg är ingen "stor" blogg, och det är inte min önskan heller, men att någon uppskattar och blir inspirerad av det man skriver, det värmer så oerhört. Vitaboet har funnits i lite mer än 2 år nu.Vad skojigt att så många tittat in, tack för det!