søndag 22. januar 2012

Köket - Före & Efter

Helgens projekt i köket är helt klart och det känns så skönt.  Det jag skrev om igår, att vi skulle shoppa som inte är sådär jätte skoj men som blir skoj om resultatet blir bra, det var färg jag syftade på.Vårt kök är byggt för 17 år sedan, och det har hållt sig väldigt bra. När vi köpte huset, så var köket ett av de rum vi blev stormförtjusta i med en gång. Dörr rätt ut på terassen, plats för matmöbel och stor yta. Vitrinskåpen med spröjs är min favorit i köket. 

Kort sagt så tycker vi väldigt mycket om det här rummet. MEN, en sak som vi inte gillar och som vi haft planer på länge att göra något åt, det är kakelremsan i mitten med färgglada frukter. Man blir hemmablind fort, och det har absolut inte varit någon prioritet. Men i går sa vi adjö till den franksinspirerade kakelremsan, och sa hej grå färg!!! Vi bytte också ut de vita porslinsknopparna som sjöng på sista versen. Istället satt vi dit nyköpta knoppar,och handdtag i antik finish. Vi är så oerhört nöjda med vår lilla makeover. Vi hara fått ett nytt kök. Här kommer bilder i massor, så håll till godo:). Först ut är bilder från igårkväll, när allt är bortplockat och "arbete" pågår:). Sedan bilder på slutresultatet.

FÖRE:Ett lag med grundfärg är nu färdigt...
Äntligen börjar det röda, gula och blå sakta men säkert försvinna.


Den grå fräscha färgen är på plats...


EFTER:Nu är det en ren fröjd att vara i köket. Och jag ser fram emot våren och sommaren, med pasteller. Har redan tjuvstartat lite och tagit fram mina vackra formar som ni ser. Man blir så glad av det nu när det fortfarande är vinter utanför dörren. Och det med råge, det är en meter snö här just nu:).

Promenaden för dagen har vi redan tagit, medans det var sol på förmiddagen. Så nu väntar lite tvätt och annat "måste". Annars är det bara att slappa resten av denna söndag. Vad hittar ni på?