mandag 3. september 2012

Tips- Danmarks resa

Hej på er!

I morgon tar jag en liten minisemester och åker och hälsa på min kära familj i Sverige. Så det blir nog inte så mkt bloggande på en stund. Men idag tänkte jag skriva ett inlägg om tips på butiker i Danmark, för er som är  nyfikna på interiörbutiker där.

För det första kan jag säga att generellt så finns det en butikskedja som finns överalt, som heter Bahne. Alltså jag höll på att sätta hjärtat i halsgropen varje gång jag var i en butik. Där finns allt du kan tänka dig och i alla stilar. Så ett besök i en Bahne butik kan vara ett hett tips var i Danmark du än är.

Jag börjar med Aalborg (Ålborg) där vi var flera dagar faktiskt i somras, när det ändå bara regnade och vi inte kunna göra så mkt annat än att shoppa:). 

Den här butiken var som en sagovärld för en inredningsnörd som mig. Ganska liten, men väldigt billigt och så himla mycket fina köksprylar till det lantliga köket. Ib laursen, green gate mfl. Butiken ligger på Nørregade 23, 9000 Aalborg.

De 4 årstider.  (tryck för att komma till hemsida)
Nästa butik i Aalborg är Frøkener og fruer, som ligger på Nørregade 22, 9000 Aalborg . Där fanns gammalt och nytt blandat, green gate mf, och det var där jag köpte mina antika fönster med hasplar på. Också här var det billiga priser.

Frøkener og fruer.  (tryck för att komma till hemsida)


En annan dag besökte vi byn Hjørring.

Där shoppade jag textilier i en butik som heter House. Den ligger på Østergade 15, 9800 Hjørring.

I Hjørring kan jag rekomendera att man äter lunch på Kamii sushi och biff restaurant, som ligger på Jernbanegade 19, 9800. Jätte god mat! Till dessert går man över till glasdbaren precis vid sidan, och kommer till himmelriket!

När vi semestrar i Danmark så bor vi på Løkken, och gör dagsturer därifrån. Det är det mysigaste lilla paradiset du kan tänka dig. Små gator med butiker, nära havet ja allt är så mysigt! Jag har några favoriter men åker man dit så lär man sig det lilla stället som handen i handsken efter en dag, så man går runt och runt och återkommer till butikerna hela tiden, så om ni åker dit finns ingen risk att ni missar något. Men kan ju bara ge mina bästa tips och det är en butik som inte har någon namnskylt, men hela fönstrena är täckte med skyltar om att allt i butiken är på 50% rea. Så är det alltid! Den ligger på Søndergaade 19, Løkken. Det finns också en butik som heter Sløyfen, som ligger på andra sidan torget och där i närheten ligger också butiken  kopp og kande och en liten kaffe och the butik med mycket Green gate!

Hoppas ni fick lite tips! Danmark är verkligen fantastiskt. Det här ju bara ett litet axplock av butiker, men man hittar ju sina favvisar.

Kram!